Het ondertekenen van een condoleance

Helaas zal ongetwijfeld de meerderheid van de mensen wel eens een condoleance moeten schrijven. Of dat nou is voor een familielid, een vriendin of een collega je hebt er overal wel eens mee te maken. 

Wat houdt een condoleance in?

Een condoleance is eigenlijk een sterkte wens naar de nabestaande van iemand die overleden is. Zodra je te horen krijgt dat iemand overleden is stuur je of een brief, of je belt of je doet het persoonlijk. Dan stuur je dus een condoleance waarin je diegene sterkte wenst en soms ook nog iets extra’s aangeeft. Dit kun je volledig zelf bepalen, ook heb je op uitvaarten een condoleance boek liggen. Hierin noteer je ook een aantal gegevens die daar aangegeven staan.

Hoe onderteken je een condoleance?

Een condoleance ondertekenen is niet heel bijzonder. Er zijn ook niet per se echte verplichtingen. Jij weet zelf het best hoe je diegene sterkte kan wensen. Wat wel belangrijk is, is om je voor- en achternaam daar te noteren zodat diegene weet waar het vandaan komt.

Het ondertekenen van een petitie

Je kent het wel je loopt over straat of je scrolt door internet een komt een petitie tekenen. Je kunt dan stemmen op een bepaald onderwerp onder jouw naam of als algemeenheid.

Wat is een petitie?

Een petitie is eigenlijk een soort stelling of onderzoek waarin een bepaald onderwerp aan bod komt. Hierbij kun je dus je eigen mening uiten. Je doet dit eigenlijk altijd onder je naam. Maar vaak kan het ook gaan om een grotere groep mensen. Zoals bijvoorbeeld de Nederlandse bevolking, of vrouwen etc. 

Hoe onderteken ik een petitie?

Een petitie ondertekenen is eigenlijk niet heel ingewikkeld. In principe onderteken je hem door je voor- en achternaam in te voeren. Daarbij voer je ook je e-mailadres in. Je krijgt dan een e-mail gestuurd met daarin een bevestiging van het tekenen van de petitie. Om je stem te laten gelden moet je meestal op een linkje klikken die in de mail staat om je stem te bevestigen. Heb je dat gedaan dan heb je de petitie ondertekend en is je stem meegeteld!

Meedoen aan een referendum

Sinds 1 juli 2015 is het in Nederland mogelijk om mee te doen aan een referendum. Nu is het alleen de vraag wat is het nou eigenlijk een referendum? En hoe doe je er dan aan mee? Wij leggen het je allemaal uit!

Wat is een referendum?

In een democratische rechtsstaat heb je het recht om te stemmen en je mening te uiten. In een referendum mag je dus eigenlijk je mening uiten over politieke kwesties. Er wordt dan een vraag voorgesteld aan de kiesgerechtigden. Dit zijn de mensen die het recht hebben om te stemmen in dat land. 

Wanneer kan je meedoen aan een referendum?

Je kan eraan meedoen als je bevoegd bent om te stemmen. In Nederland ben je dat zodra je 18 jaar of ouder bent en als je een Nederlandse nationaliteit hebt. Op dat moment ben je kiesgerechtigd en kan je dus meedoen aan een referendum. Je hebt 10.000 stemgerechtigde Nederlanders nodig om een referendum aan te vragen. Vervolgens moet je binnen 6 weken 30.000 handtekeningen verzamelen van stemgerechtigden.

Het ondertekenen van een condoleance

Wat doet het longfonds?

Sinds 1959 bestaat het longfonds en zijn zij gericht op het verbeteren van leefomstandigheden voor de longen. Ook voor mensen die ziek zijn door een longziekte. Bij de organisatie zitten veel vrijwilligers die geld ophalen voor het longfonds.

Op welke chronische longziektes wordt er gericht?

Ze focussen zich enorm op bepaalde longziektes, voornamelijk astma en COPD. Hiervoor willen zij zich inzetten voor onderzoeken en dergelijke. Vrijwilligers gaan vaak langs de deuren of organiseren dingen om geld op te halen voor onder andere wetenschappelijke onderzoeken naar de ziektes. De acties die vrijwilligers doen zijn vooral gericht op het voorkomen en genezen van de chronische longziektes.

Waar richt het zich nog meer op?

Het longfonds wil ook bijdragen aan een schonere luchtomgeving. Een schone luchtkwaliteit is belangrijk voor de longen. In Nederland is de luchtkwaliteit over het algemeen niet erg goed. De slechte lucht die je dagelijks inademt kan longziektes veroorzaken zoals astma, longkanker en COPD. 

Het longfonds richt zich daarom ook op luchtvervuiling die zij willen verbeteren. Zo hopen ze longziektes te voorkomen en de vele doodden per jaar in Nederland daaraan. In Nederland overlijden jaarlijks 12.000 mensen ongeveer door het inademen van slechte lucht waaruit longziektes ontstaan.

Wat doet het longfonds?

Hoe kun je facebook verwijderen?

Soms is social media leuk zoals facebook. Maar soms denk je er is zoveel negativiteit op dat je het niet meer kan aanzien. Vaak denken mensen dan ik verwijder mijn account gewoon. De vraag is dan, hoe verwijder ik mijn facebook account?

Waarom zou je facebook verwijderen?

Misschien heb je het idee dat je er toch minder op zit dan eerst. Of heb je een account gemaakt en kom je tot de conclusie dat je er helemaal niet zoveel mee doet. Vaak komen mensen er ook achter dat er toch meer negativiteit heerst op facebook dan eerder gedacht. Dit kunnen allemaal aanleidingen zijn om je facebook te verwijderen. Welke reden het ook is je kunt je account makkelijk verwijderen.

Hoe verwijder je je account?

Wil je je facebook verwijderen? Dan heb je wel toegang nodig tot je account. Zodra je ingelogd bent ga je naar je profiel. Vervolgens ga je naar instellingen en klik je daar op het knopje privacy. In de linker kolom zie je mijn gegevens en daar kun je klikken op het knopje deactiveer en verwijder mijn facebook account. Zodra je daarop klikt vragen ze nogmaals een bevestiging. Als laatst zullen ze je vragen om je wachtwoord nogmaals. Zodra je die invult is je account verwijderd! Business as usual!

Hoe kun je facebook verwijderen?

Meerdere pdf-bestanden samenvoegen

Je krijg wel eens een opdracht waarbij je iets in een pdf moet doen. Vaak is werken met een pdf al lastiger dan met bijvoorbeeld een ander bestand. Maar stel je nou eens voor dat je meerdere pdf-bestanden hebt maar je wilt ze in 1 bestand voegen. Als je niet weet hoe dat moet lees dan snel verder!

Wat is een pdf-bestand?

Pdf staat voor portable document format. Het is eigenlijk een manier om een document digitaal op te slaan. Vaak is het zo dat je iets in wordt ontwikkeld, maar dat je vervolgens het moet opsturen in een pdf-bestand. Het opslaan in een pdf-bestand zorgt ervoor dat het overzichtelijker is voor degene die hem opent en ook voor jezelf.

Hoe kun je een pdf-bestand samenvoegen?

Een pdf samenvoegen is niet zo heel erg moeilijk. Je moet er wel een programma voor downloaden. Je kunt bijvoorbeeld adobe acrobat dc gebruiken. Dit is een betaald programma dat je pdf documenten voor je samenvoegt. Verder heb je ook een gratis programma dat heet smallpdf en PDF24. Dit zijn beide onlineprogramma’s maar je kunt ze prima gebruiken om je pdf-documenten samen te voegen. Je kunt ze ook voor andere dingen gebruiken. Erg handig dus!

Meerdere pdf-bestanden samenvoegen

Ken je het apenstaartje?

Iedereen heeft er wel eens van gehoord. Het apenstaartje dat gebruikt wordt bij een e-mailadres. Zodra iemand zijn e-mailadres citeert krijg je altijd te horen apenstaartje en dan het soort email dat zij hebben. Maar wat is het idee hierachter en hoe is het ontstaan? Wij leggen het je uit!

Waar wordt het apenstaartje voor gebruikt?

Het meest gebruikte ding voor apenstaartje is dan toch echt de email waarin hij in het midden staat. Elke soort email gebruikt het apenstaartje als midden. Toch zijn er meerdere plekken waar hij voor gebruikt wordt. Denk bijvoorbeeld aan het vermelden van iemand op social media. Als jij iemand in een bericht wilt vernoemen kun je zijn/haar profiel linken door r een apenstaartje voor te doen!

Waar komt het apenstaartje vandaan?

Het apenstaartje had eigenlijk in de geschiedenis een betekenis van waarde. Het apenstaartje stond voor een kwartje in het Spaans, een arroba noemden ze dat in de 15e eeuw. Het staartje over het aapje heen stond voor de stadsmuur van de desbetreffende stad. 

In de 19e eeuw werd het in Amerika gebruikt voornamelijk door boekhouders. Het stond toen voor at the cost of. Hiermee werd een hoeveelheid aangeduid. Uiteindelijk werd het apenstaartje niet meer gebruikt waardoor het een nieuwe betekenis heeft gekregen die wij nu gebruiken.

Ken je het apenstaartje?

Wat te doen bij een stroomstoring?

Het is bijna niet denkbaar in deze tijd, maar toch kan het gebeuren. Er ontstaat een stroomstoring en je komt zonder stroom te zitten voor enige tijd. Indien dat zou gebeuren zou je weten wat je moet doen? Wij zullen je vertellen wat je het best kunt doen in zo een situatie!

Hoe ontstaat een stroomstoring?

Het kan een lokale stroomstoring zijn of het kan een stroomstoring zijn die in de hele wijk geldt. Het kan wel eens gebeuren dat een netbeheerder een stroomstoring heeft. In dat geval heeft de hele wijk dan geen stroom. Online kan je vinden welke netbeheerder in jouw wijk aanwezig is. Zoek op wie het is en zorg dat je contact met ze opneemt om te vragen naar oplossingen. Controleer wel altijd eerst of het geen lokale stroomstoring is die alleen bij jou er dus is.

De grootste netbeheerder van Nederland

Enexis netbeheer is een van de grootste netbeheerders in Nederland. Zodra Enexis storing heeft bel je met 0800-9009 en dan kun je de storing melden. Vanaf dat moment zullen zij kijken in hoeverre het nodig is om per direct iemand naar je huis te sturen. Of dat het misschien nog wel kan wachten. 

Wat te doen bij een stroomstoring?

Wat gebeurt er in de regio?

Iedereen maakt het wel eens mee dat er een hulpdienst met loeiende sirenes langs je huis rijdt. Of misschien langs je auto. Vaak gaat er dan toch door je hoofd wat is er gebeurd? Waar gaat de hulpdienst naartoe? Niet alles wat gebeurt kun je op het nieuws teruglezen. Toch wil je soms wel weten wat er aan de hand is.

Hoe werken meldingen bij 112?

Zodra er een ongeval is ergens en je hebt de hulpdiensten met spoed nodig. Dan ben je altijd 112. Ze stellen vragen met betrekking tot het ongeval en de persoon die betrokken is. Maar hoe komt het dan dat alles zo goed gecoördineerd is zodra je een melding maakt? Zodra je een black out krijgt vanwege stress bijvoorbeeld kunnen zij alsnog achterhalen waar je bent. Dit komt door het zogenoemde p2000 programma!

Hoe werkt het p2000 programma?

Bijvoorbeeld in Delft heb je p2000 Delft. In Zuid-Holland heb je p2000 Zuid-Holland etc. In dit programma wordt er meteen een soort bericht opgesteld met de gegeven informatie. Hierdoor kunnen de desbetreffende hulpdiensten snel oprukken en weet je veel sneller welke hulpdienst je nodig hebt. Hierdoor kunnen de hulpdiensten zich ook beter voorbereiden qua wat ze nodig hebben om de juiste hulp te verlenen!

Wat gebeurt er in de regio?

Begin met eenvoudig leven

Tegenwoordig betrappen veel mensen zichzelf met het lijden van een druk leven. Of misschien een hectisch leven. Dit geeft de nodige stress met zich mee en zorgt er ook voor dat je misschien wel minder van het leven geniet. Wij geven je een paar tips om wat eenvoudiger in het leven te staan!

Hoe pak je het aan een eenvoudig leven?

Het is belangrijk om niet in een keer het roer om te gooien. Doe het in kleine stapjes. Bedenk voor jezelf wat hetgeen is wat jou het meest stoort of stress bezorgd. Vanuit daar kun je in oplossingen gaan bedenken. Iedereen doet wel eens dingen zelf. Stel je voor dat je zelf altijd jam maakt. Hier zul je veel voldoening uit halen maar misschien is het dan tijd voor de volgende stap om iets zelf te maken?

Waarom het hergebruiken van spullen helpt bij een eenvoudig leven.

Tegenwoordig is het een hype om van oude spullen iets nieuws te maken. Je gaat niet meer naar de winkel om een nieuw meubel te kopen. Je gaat kijken hoe je het oude meubel in een nieuw leven kunt blazen. Dit kan heel simpel door het te verven? Misschien dat je andere bekleding ergens op zet? Je kunt het zo gek niet bedenken!

Begin met eenvoudig leven